B

B

diumenge, 26 de gener del 2014

LES TERMES PORTUÀRIES DE BARCINO


Piscina d'aigua freda

Seguint ara el nostre recorregut per la Barcelona Romana, i després d’haver visitat la part de la muralla situada a l’interior del carrer Correu Vell, arriben davant de la Porta del Mar, però abans d’introduir-nos de nou a l’interior de la colònia, ens hem d’aturar a veure las restes arqueològiques de les termes portuàries de Barcino.

Tres són els centres termals públics coneguts fins ara: les termes públiques, actualment situades sota la Plaça de Sant Miquel, construïdes per la família Minici Natal, sobre l’any 125 n.e. i les termes portuàries situades a ambdós costes de la Porta Decumana o Porta del Mar.

Amb motiu de les obres de rehabilitació de l’edifici del carrer Regomir, 7-9 es van poder descobrir una part de les termes, exactament la piscina corresponen al frigidarium (sala d’aigua freda), així com la continuació del llenç de la plaça de Correu Vell i una part de la torre circular, de la que parlarem en properes entrades.

Planta de les Termes

Per les troballes de restes d’agulles d’os, acus crimalis, els arqueòlegs han arribat a la conclusió que aquests termes eren les utilitzades per les dones, mentre que les que estaven enfront, en l’interior del Castellum, serien les utilitzades pels homes.

En aquella època, el mar es trobava situat a uns 150 m de la Porta del Mar, i per la superfície calculada de les termes, d’uns 1.500 m2, demostren la importància del port de Barcino i del seu tràfec mercantil.

Recreació dels dos conjunts termals.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada