B

B

diumenge, 13 de juliol del 2014

TALLERS I FACTORIES DE LA PLAÇA DEL REI DE BARCINO. LA FACTORIA DE GARUM I SALAÓ DE PEIX



Dipòsits de salaó

Continuant la nostra visita al subsòl del Museu d’Història de Barcelona, al barri de tallers i factories, a continuació de les restes arqueològiques de la fullonica i la tinctoria, accedim a una factoria de garum i salaó de peix.

Dolia de la factoria de garum

El garum la salsa de peix per excel·lència de l’època romana, es va arribar a convertir en un producte de luxe, i per a la seva producció es van instal·lar indústries en tot el territori romà. A Barcino hi havia una d’aquestes factories, en la que també s’ha acreditat que es feia salaó de peix, segurament perquè eren dues activitats que anaven estretament relacionades. A aquestes activitats lligades amb l’explotació del recurs del mar  es coneixien com a cetaria.



Sala per al trossejat i rentat del peix

Les restes arqueològiques de Barcelona són com a mínim del segle III de la nostre era, i es trobaven en una insula i amb façana a un cardo minor.

S’han identificat i es conserven diverses dolia, embornals, piques, restes de clavegueram, piletes que contenien pasta de garum, dipòsits de salaó, magatzems i passadissos d’opus signinum.



Passadís d'opus signinum



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada