B

B

diumenge, 18 de maig del 2014

LES RESTES ARQUEOLÒGIQUES DE LA PLAÇA DEL REI DE BARCELONA





Al subsòl de la Plaça del Rei a Barcelona, en el que actualment és el Museu d'Història de la Ciutat, es poden trobar les restes arqueològiques del que va ser un barri de talleres i factories de Barcino situat a l’angle nord de la ciutat, amb edificis, carrers, termes, inscripcions, fragments de muralla sobre tot el conjunt episcopal paleocristià.

La seva descoberta es va produir l’any 1931 quan es realitzaven els fonaments per ressituar la Casa Padellàs, edifici que no es trobava en aquest indret, sinó que va ser desmuntat i conservat quan es va obrir la via Laietana. Finalment les autoritats municipals van decidir ubicar-lo on es troba actualment, a la plaça del Rei, i va ser en excavar la finca quan es van descobrir les restes arqueològiques que en una encertada decisió van conservar. La casa Padellás, com quelcom natural, va esdevenir l’actual Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

Visitar les restes arqueològiques es fer un viatge en el temps, i de cop i volta ens veiem submergits en la Barcino més industrial del segle II de la nostra era.

En el recorregut museïtzat tindrem oportunitat  de veure una bugaderia (fullonica) i tintoreria (tinctoria), una factoria de salaó i garum (ceteria) i una Instal·lació vinícola. 

Però això serà en properes entrades.




3 comentaris: